Osana uutta sopimusta Formula 1: n kanssa W-sarja, kansainvälinen yksipaikkainen moottorikilpailu naisten kuljettajille, auttaa kahdeksaa Grand Prix -tapahtumaa vuonna 2021.

Kierrosten tarkat paikat ja päivämäärät julkaistaan ​​myöhemmin. Silti sarjan toimitusjohtaja Catherine Bond Muir sanoi, että siirto täyttää sarjan lupauksen olla “suurempi ja parempi tulevaisuudessa” sen jälkeen, kun kausi 2020 on peruttu maailmanlaajuisen pandemian vuoksi.

“Me W -sarjassa olemme innoissamme saadessamme tehdä yhteistyötä Formula 1: n kanssa vuonna 2021 ja sen jälkeen niin suuren neitsytkauden jälkeen [vuonna 2019]”, hän sanoi.

“Formula 1 on ylivoimaisesti maailman johtava moottoriurheilusarja, ja kumppanuus Formula 1: n kanssa oli aina perimmäinen tavoitteemme, kun lupasimme, että W -sarja tulee olemaan laajempi ja parempi tulevaisuudessa. Epäilemättä nyt, kun W -sarja ajetaan Formula 1: n rinnalla ja sen yhteydessä, maailmanlaajuinen ulottuvuutemme, vaikutuksemme ja vaikutuksemme paranevat merkittävästi.

“Kaikki, mikä teki W -sarjasta niin kuuluisan ja menestyvän vuonna 2019, on edelleen olemassa. Tavoitteenamme on aina parantaa naisten kilpa -ajajien etuja ja näkymiä. Ajoneuvot ovat identtisiä, kilpailu on tiivistä ja kilpailukykyistä, ja Tavoitteemme on aina edistää naisten kilpa -ajajien etuja ja näkymiä. Haluamme W -sarjan olevan viihdyttävä, ja se tulee olemaan.

“Haluamme kuitenkin, että siitä tulee kriittinen oletusvaihtoehdon ponnahduslauta kaikille naispuolisille kilpa-ajajille, jotka haluavat luoda ammattiurheilijauran, ja läheisyys Formula 1: een auttaa ja rikastuttaa tätä prosessia.” W -sarja on nyt oikeutettu FIA Super License -pisteisiin.

“Olemme kiitollisia Chase Careylle, Ross Brawnille ja heidän kollegoilleen, että he uskoivat W -sarjaan ja priorisoivat monimuotoisuutta ja osallisuutta tällä tavalla, ja haluamme tukea heitä, kun he jatkavat fantastisen #WeRaceAsOne -ohjelmansa kasvattamista tänä vuonna ja vuosina eteenpäin.”

W -sarjan uutiset tulevat vuoden 2021 alustavan Formula 1 -kalenterin sekä F2- ja F3 -kalentereiden julkistamisen jälkeen.

“Olemme innoissamme voidessamme julkistaa kauden 2021 tällä viikolla, ja odotamme jännittävää kautta, jossa on mielenkiintoinen sekoitus uusia kisoja ja vanhoja ratoja, jotka jäimme väliin historiallisen vuoden 2020 aikana”, sanoi Ross Brawn, Formula 1: n Motorsportin toimitusjohtaja.

“W -sarjan vastaanottaminen kumppaniksi kahdeksalle kilpailulle tällä kaudella on valtava askel eteenpäin.” Koska he alkoivat kilpailla vuonna 2019, he ovat toimineet majakkana monille. Uskomme, että on ratkaisevan tärkeää tarjota kaikille mahdollisuus kilpailla urheilumme korkeimmilla tasoilla, ja heidän kumppanuutensa Formula 1: n kanssa ensi kaudella osoittaa päättäväisyytemme ja sitoutumisemme edistää heidän jännittäviä sarjojaan samalla korostaen urheilun monimuotoisuuden lisäämisen tärkeyttä. . “