Hamilton voitti Monacon Grand Prix -kilpailun

Tämä voitto antoi hänelle edun Formula 1 -asemissa.

Verkossa kolmanneksi aloittanut McLaren-kuljettaja sijoittui 3 sekuntia ennen BMW Sauberin Robert Kubicaa, kun taas napaistuimen Felipe Massa Ferrarista oli kolmas Formula 1: n tunnetuimmalla kilpailulla.

“Tämä on urani kohokohta”, Hamilton sanoi antaessaan McLarenille 15. voiton 26 kilpailussa ruhtinaskunnassa. “Pysyin optimistisena ja vein sen kotiin. Se oli kaikkien aikojen hauskinta kilpailussa.”

Kilpailun ensimmäisten kierrosten aikana nuori Britton-kuljettaja mursi seinän, mutta käytti sitten hyväkseen virhettä, jonka Massa teki kilpaillessaan. Massa, baarista, juoksi radalta 16 kierrosta, mutta menetti lyijyn Hamiltonille, joka pystyi korvaamaan aiemmin menetetyn ajan.

se tulee olemaan

Brittonen omistaa nyt 38 pistettä yleisarvostelussa, kolme pistettä enemmän kuin puolustava mestari Kimi Raikkonen, jonka onni ei ollut hänen puolellaan, kun hän sijoittui yhdeksänneksi. Suomalaisen päivä alkoi melko huonosti läpikulkurangaistuksella ja päättyi onnettomuuteen Force India -kuljettajan Adrian Sutilin kanssa, mutta Raikkonen siirtyy nyt toiselle sijalle. Massa on kolmas 34 pisteellä ja seuraava Kubica 32 pisteellä.

Suihkut olivat ajoittaisia, kun kuljettajat lähtivät kaduille. Hamilton aloitti puristamisen Ferrarien välillä siirtyessään Raikkosesta eteenpäin puhtaalla lähdöllä aamulla kilpailevien 20 ajoneuvon yli. Useimmat kuljettajat olivat melkein 20 sekuntia hitaampia kuin lauantain karsinnat

Kuinka rakastut?

Lisäksi toisen päivän peräkkäin David Coulthard menetti hallinnan Red Bull -koneestaan ​​ja kaatui ennen Toro Rosson Sebastien Bourdaisia. Kuusi kuljettajaa jäi eläkkeelle, kun 78 kierrosta kestävä kilpailu muuttui kellolaskuriksi, kun Hamilton meni johtoon loppuun asti.

Ferrarin kuljettaja Massa jäi, kun Kubica otti ohi, mutta se ei näyttänyt kovin lupaavalta. “Menetin radion noin 20 kierrosta. En voinut puhua joukkueelle, katsoin vain taulua”, Massa sanoi.

Tämä oli toinen kerta, kun Hamilton kilpaili märissä ja liukkaissa olosuhteissa; Viime vuonna hän voitti Japanin Grand Prix -kilpailun, joka oli sääolosuhteiden vuoksi erittäin monimutkainen kilpailu. Mutta tällä kertaa Monacossa Hamilton oli 17 sekuntia edellä puolivälissä ja radan kuivumisen jälkeen hän asetti uuden nopean kierroksen, 3 sekuntia paremmin kuin Massa ajamaan johtoasemansa. McLaren-kuljettajalla oli vain säätä huolta nopean kuopan jälkeen 54 kierroksen jälkeen; täydellinen ongelmalliseen tarinaan, koska telineistä tulee todella mielenkiintoisia.